Armband 925 zilver Tanzaniet, Parel, Maansteen, Bergkristal, Ioliet, Saffier

-

Bijzondere vrijstellingsregeling kleine ondernemingen, excl. verzendkosten

Aan winkelmandje toevoegen

Standaard verzending 1 - 3 Werkdagen

Armband met 925 zilveren slotje en een grote verscheidenheid aan prachtige edelstenen: Tanzaniet, Parel, Maansteen, Bergkristal, Ioliet en Saffier
- one size
- A250

Handgemaakt door Marloes 

Tips voor het behoud van je sieraden

- Doe je sieraden als laatste om, na het gebruik van cosmetische producten zoals crème en parfum.
- Ga niet slapen met je sieraden.
- Doe je sieraden af voor het douchen of zwemmen.

De ph-waarde van je huid is bij iedereen anders, dit is van invloed op je sieraden, metaal kan hierdoor bijvoorbeeld verkleuren en/of doffer worden. 

Over Tanzaniet


Vindplaatsen: Tanzania 

Herkomst naam: Zoals de naam en enige vindplaats doet vermoeden, is Tanzaniet vernoemd naar de vindplaats.  

En verder: Tanzaniet werd pas in 1967 ‘ontdekt’, maar bewoners van Tanzania kende de edelsteen al veel langer. Tanzaniet komt het meest voor in de paars-blauwe kleur maar wordt ook ook in het bruin en rood gevonden. Tanzaniet ondersteunt bij spanningshoofdpijn en biedt rust en kalmte.

Over Parel


Vindplaatsen: Parels zijn het product van oesters en soms slakken en worden gevonden door parelduikers. Ook worden parels gekweekt in zoetwater, de zogenaamde zoetwaterparels. 

Herkomst naam: De naam Parel is waarschijnlijk afgeleid van een schelpsoort met de Latijnse naam Perna. 

En verder: De waarde van een Parel hangt af van 7 factoren namelijk: glans, vorm, kleur, grootte, perfectie en symmetrie en structuur. De parel is in veel culturen het symbool van de eeuwigheid. 

 

Over Maansteen 

 

Vindplaatsen: Madagaskar, Brazilië, Tanzania 

Herkomst naam: Maansteen is vernoemd naar de maan, dit vanwege de glans en de zachte uitstraling.   

En verder: Net als Labradoriet is Maansteen een variant van veldspaat. Maansteen is de steen van hoop en staat voor intuïtie, gevoel, liefde en vruchtbaarheid. Het wordt daarom als een steen gezien die de vrouwelijke eigenschappen versterkt, ook bij mannen. 

Over Bergkristal


Vindplaatsen: Bergkristal wordt wereldwijd gevonden 

Herkomst naam: Bergkristal komt van het Griekse ‘Krustallos’, het betekent ijs. Vroeger dacht men dat Bergkristal door de Goden bevroren water was. 

En verder: Bergkristal is een energieversterker, neemt energie op en reguleert deze. Zorgt voor helderheid, helpt om gedachten te ordenen. Past bij alle sterrenbeelden.

Over Saffier


Vindplaatsen: Sri Lanka, Myanmar, Kenia, India

Herkomst naam: De herkomst van de naam is niet volledig duidelijk. Mogelijk is het afgeleid van het Latijnse ‘sapphires’ = blauwe steen. De naam Saffier zou volgens de Zuid-Aziatische gezondheidsleer ook ‘lieveling van Saturnus’, van de planeet,  kunnen betekenen.

En verder: De mineraal-familie van Saffier heet Korund. De rode variant van dit mineraal noemen we Robijn. Saffier wordt gezien als symbool van harmonie. Verder ondersteunt Saffier je wilskracht. 

Created with Sketch.